Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festpaj (även glutenfri)

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

God!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 225 grader.
  2. Hacka samman mjöl, salt och smör.Tillsätt Kesella och vatten. Blanda tills en deg bildas. Ställ den svalt.
  3. Kavla eller tryck ut degen . Lägg den i en stor pajform, ca 30 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
  4. Skala och skiva gul, röd och vitlök. Skölj, ansa och skiva purjolöken. Fräs all lök i olivolja tills den mjuknar. Krydda med lite pepparmix.
  5. Bred pastasåsen på pajskalet. Fördela löken ovanpå.
  6. Skär fetaosten i bitar och lägg den på tillsammans med oliver och tomater. Strö över oregano.
  7. Vispa samman äggsmeten. krydda och häll den över pajen.
  8. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.
  9. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.