Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festpaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är den godaste pajen som jag har ätit. Den är i fetaste laget, men ibland måste man få unna sig något som inte anses som nyttigt. Man kan ju äta mycket sallad till för att få i sig fibrer som tar med sig fettet ut ur kroppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Blanda ihop allt till en deg och låt den vila kallt i en timme.
  2. Fyllning nr 1: Fräs ihop till en köttfärsröra.
  3. Fyllning nr 2: Gör en bottenredning - smält smöret och fräs sedan vetemjölet i det. Tillsätt sparrisspad och grädde. Låt puttra ihop till en stuvning. Salta och peppra. Tillsätt sparrisen. Ta kastrullen av spisen och rör då ner osten.
  4. Smörj en pajform. Degen skall räcka till botten och lock. Börja med att platta ut deg i formen som sedan förgräddas i 10 minuter i 225 grader.
  5. Ta ut formen ur ugnen och häll först i köttfärsröran och ovanpå den sparrisstuvningen. Kavla ut pajdegen till lock och lägg ovanpå. Pensla locket med ett uppvispat ägg.
  6. Grädda i 30 minuter i 225 grader.
  7. Serveras med en god sallad. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.