- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det här är den godaste pajen som jag har ätit. Den är i fetaste laget, men ibland måste man få unna sig något som inte anses som nyttigt. Man kan ju äta mycket sallad till för att få i sig fibrer som tar med sig fettet ut ur kroppen.
Instruktioner
- Pajskalet:
Blanda ihop allt till en deg och låt den vila kallt i en timme.
- Fyllning nr 1:
Fräs ihop till en köttfärsröra.
- Fyllning nr 2:
Gör en bottenredning - smält smöret och fräs sedan vetemjölet i det. Tillsätt sparrisspad och grädde. Låt puttra ihop till en stuvning. Salta och peppra. Tillsätt sparrisen. Ta kastrullen av spisen och rör då ner osten.
- Smörj en pajform. Degen skall räcka till botten och lock. Börja med att platta ut deg i formen som sedan förgräddas i 10 minuter i 225 grader.
- Ta ut formen ur ugnen och häll först i köttfärsröran och ovanpå den sparrisstuvningen. Kavla ut pajdegen till lock och lägg ovanpå. Pensla locket med ett uppvispat ägg.
- Grädda i 30 minuter i 225 grader.
- Serveras med en god sallad. Smaklig spis.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar