- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En härlig paj , enkel och lättlagad, med kombination av lök, oliver och marinerade tomater ger en aptitretande och spännande brytning .
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka samman mjöl, salt och smör. Det går snabbt och lätt med matberedare. Tillsätt kesella och vatten. Blanda tills en deg bildas. Ställ den svalt i ca 30 min.
Kavla eller tryck ut degen . Lägg den i en stor pajform, ca 30 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
Skala och skiva gul, röd och vitlök. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs all lök i olivolja tills den mjuknar. Krydda med lite pepparmix.
- Bred pastasåsen på pajskalet. Fördela löken ovanpå. Skär fetaosten i bitar och lägg på dem tillsammans med oliver och tomater. Strö över oregano.
- Vispa samman äggsmeten. Krydda, häll den över pajen.
Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.
- Bjud pajen med sallad av olika sorter.
Publicerat den
17 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar