Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festpaj med päron och mintchoklad

 
Skriv ut

Super gott med päron och mintchoklad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Paj botten: Arbeta ihop mjöl, margarin, socker och vaniljsocker till en smulig massa. Tillsätt äggulan och forma till en deg. Blir den väldigt smulig så kan man tillsätta lite vatten. Tryck ut degen i en sockerkaksform med löstagbara kanter. Nagga botten och grädda mitt i ugnen i 10 min på 200 grader. Låt svalna.
  2. Fyllning: Vispa ägg och sockret vitt och pösigt. Värm grädden i en kastrull tills den precis börja koka. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Blanda chokladblandningen med äggsmeten. Häll smeten i formen. Skär päron i klyftor och fördela dom i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 200 grader.
  3. Antingen kan man äta den direkt eller kan man kyla ner den i någon timme så den stabbar till sig lite. Själv tycker jag att den är godast att äta om den har varit kyld. Får en bättre konsistens. Serveras med vispad grädde och päron.
  4. Kika gärna in på min blogg där jag har fler recept! http://veronica-bakar.blogspot.com/

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.