Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festpotatis med pestofyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pesto passar inte bara till pasta - det är också jättegott till potatis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och borsta av potatisen grundligt. Lägg potatisen i en kastrull och täck den med vatten. Koka upp och låt koka 10 min. Låt potatisen rinna av och spola den under rinnande kallt vatten. Låt svalna lätt. Sätt ugnen på 200º.
  2. Ta av basilikabladen från kvistarna och strimla bladen. Skala och hacka vitlöksklyftan.
  3. Lägg basilika, vitlök, parmesan, pinjenötter, olivolja och buljong i en mixer och mixa till en slät pasta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala potatisen. Skär djupa skåror i potatisen med ca 1 cm mellanrum utan att skära helt igenom. Fyll varje snitt med pesto med hjälp av en liten sked eller kniv.
  5. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och lägg i potatisen. Sätt in potatisen i ugnen och baka 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.