Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festsmörgås med béarnaise

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En idealisk smörgås att bjuda på när det finns rester av fläskfilé eller annat kött. Den är både matig och festlig - och lyxig ... även om béarnaise inte hör till mina favoritsåser gillar jag den här mackan skarpt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva champinjonerna. Smält matfettet i en stekpanna och fräs svampen tills vätskan kokat in och det "knäpper" i den. Krydda med salt och peppar.
  2. Rör till béarnaisesåsen enligt förpackningens anvisningar. Skär fläskfilé och banan i tunna skivor.
  3. Lägg brödskivorna på ett ugnssäkert fat och bred på ett tunt lager matfett. Lägg på fläskfilé, svamp och bananskivor. Häll över béarnaisesås och strö över osten.
  4. Gratinera i övre delen av ugnen i 225 - 250° ca 10 minuter eller tills osten har smält och smörgåsarna fått fin färg.
  5. Servera smörgåsarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.