Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Feta- och lammfärsburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga burgare med aubergine och fetaost inspirerad av medelhavskökets härliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i små tärningar. Fräs tärningarna i ca hälften av olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Blanda färs, salt, peppar, pressad vitlök och citronskal i en bunke. Blanda i auberginen och grovsmulad fetaost med hjälp av elvisp. Överarbeta inte, då kan färsen bli seg.
  3. Forma färsen till bullar. Stek bullarna i resten av oljan, inte för många åt gången, ca 5-10 minuter. Tillsätt rosmarinblad och efterstek 3-5 minuter eller tills bullarna är färdiga.
  4. Servera i pitabröd tillsammans med spenatblad, klyftade tomater, strimlad lök och hummus.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.