Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Feta- och olivpaj

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Den här pajen hittade jag på en kväll när jag skulle ha en kompis över på middag och inte hade så mycket hemma. Supergott och enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med pajskalet. Blanda samman smör eller margarin med mjöl och vatten. Jag tar flytande margarin därför att det är lättare att jobba med. Tryck ut degen i en pajform och sätt in i kylskåpet i en halvtimme. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 12 minuter. Gör fyllningen under tiden: Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Hacka upp kalamataoliverna grovt (det är viktigt att det är kalamataoliver, så mycket godare än billigare varianter!) och häll i dem tillsammans med fetaosten och den rivna osten i äggblandningen. Smaksätt med oregano och vitpeppar. Slå fyllningen i pajskalet och grädda pajen tills den är stel och brun, ca 20-30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.