Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Feta- och tomatgratinerad lammytterfilé med olivpotatis och nektarinsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch och god medelhavsinspirerad rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Olivpotatis Skrapa potatisen och dela den i halvor. Salta och strö på repad timjan. Stek potatisen i en långpanna med olja i mitten av ugnen ca 20 minuter. Blanda ner oliverna.
  3. Kött Skär filéerna i ca 4-5 cm breda bitar. Salta, peppra och bryn dem i smör ca 1 minut på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Mosa fetaosten. Hacka tomaterna och blanda med med osten och oljan. Toppa köttet med blandningen.
  4. Nektarinsallad Tärna nektarinerna, strimla löken och blanda med rucola.
  5. Sätt in köttet ca 10 minuter i ugnen till innertemperaturen är 60 grader. Sätt eventuellt in och värm potatisen en stund.
  6. Servera köttet nygratinerat med potatis och nektarinsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.