Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostfylld kycklingfilé med rosépepparsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldans gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär en skåra i varje kycklingfilé men inte hela vägen igenom för då ramlar fyllningen ur. Hacka basilikan, mosa fetaosten och blanda den med basilikan. Fördela blandningen i filéerna, salta, peppra och rulla in dom i bacon. Försök dra åt baconen så att inte fyllningen ramlar ut och linda de så att det inte går upp så lätt. Bryn filéerna i olja i en stekpanna och lägg dom sedan i en ungssäker form. Häll ca 1 dl vatten i stekpannan och spara skyn. Häll över grädden över kycklingen och låt koka med i ugnen ca 5-10 min. Mosa under tiden rosépepparn och häll i skyn. Ta ut formen och häll grädden i samma kastrull som skyn, häll i rosépepparn och låt koka upp. Gör en redning och häll i såsen, smaksätt med buljong, salt och peppar om det behövs. Jag brukar inte sila såsen men det kan vara bra att göra det om man vill slippa klumpar. Ta ut kycklingen och låt den koka med i såsen om så önskas.
  2. Bon appetite :D!!!
  3. Serveras med ris eller potatisgratäng :D

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.