Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostfyllda färsbiffar med tomatkompott

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa färsbiffar får lite grekisk touch av fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Lägg tomaterna i en smord ugnssäker form. salta, peppra och krydda med timjan. Strö över lök och ringla över olivolja och Crema di balsamico. Ställ in formen i mitten av ugnen och baka ca 45 minuter.
  3. Blanda samman lök, köttfärs, salt, peppar och ägg till en smidig färs. Forma färsen till fyra runda biffar. Lägg dem på smörpapper.
  4. Gör en grop i varje biff och lägg ner bitar av fetaosten. Täck fetaosten med färs och forma biffarna runda och något tillplattade.
  5. Bryn biffarna på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över dem i formen med tomatkompotten och fortsätt tillagningen, ca 5 minuter.
  6. Garnera med persilja och servera med kokt potatis, ris eller pasta.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ullajo 23 maj 2009

    Mycket god och lättlagad rätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.