Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostfyllda lammfärsbiffar i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftiga, goda biffar. Passar som enklare bjudmat eller kanske istället för tacos en fredagskväll. De är riktigt goda kalla också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs kryddorna till såsen så att de får lite färg. Häll i tomatkross och eventuellt lite vatten. Låt det hela koka upp och sedan sjuda ett par minuter. Smaka av med salt. Häll såsen i en ugnsform stor nog att rymma biffarna också.
  2. Häll sesamfrön på ett fat. Skär fetaosten i centimeterstora kuber. Blanda övriga ingredienser till biffarna.
  3. Ta en bit fetaost och lite av färsblandningen. Lägg fetaosten i mitten och forma en biff. Vänd biffarna i sesamfrön så att det blir helt täckta. Stek dem i stekpanna till dess de är precis genomstekta. Lägg dem i tomatsåsen.
  4. När alla biffar är färdiga ställ in ugnsformen i ugnen i 200 grader 20 minuter. Servera med en god pasta, oliver och en god sallad. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.