Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En paj för dig som gillar fetaost, tomater och goda oliver!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200°.
  2. Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.
  3. Grädda i cirka 180° i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
  4. Servera pajen varm med en god sallad, nybakat bröd och gärna en skål soltorkade tomater i olja. Vitlöksbröd är också ett gott tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 19 december 2011

    Märkligt recept! Var hittar jag hur jag gör pajskalet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.