- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gott till fest och vardag.
Instruktioner
- Börja med pajlocket:
Hacka samman alla ingredienser, gärna i matberedare. Lägg degen i en plastpåse och platta ut till en ganska tunn kaka. Låt vila i kylskåp minst 30 min.
- Fyllningen:
Hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna. Häll över löken i en pajform tillsammans med fetaost, tomater och oliver.
- Vispa äggen lätt i en bunke. Rör ner créme fraiche, mjölk och kryddor. Häll blandningen över grönsakerna i pajformen.
Strö över riven ost.
- Ta fram pajdegen och sporra den i smala strimlor. Lägg dessa i ett gallermönster (eller efter egen fantasi) överst i pajformen.
- Pensla pajdegen med uppvispat ägg.
Grädda i 225°C i mitten av ugnen tills den fått fin färg ca 30 min.
Servera med en grönsallad av t ex salladsblad, tomat och gurka.
SMAKLIG MÅLTID!
Publicerat den
28 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar