Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostpaj med Västerbottensost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott till fest och vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajlocket: Hacka samman alla ingredienser, gärna i matberedare. Lägg degen i en plastpåse och platta ut till en ganska tunn kaka. Låt vila i kylskåp minst 30 min.
  2. Fyllningen: Hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna. Häll över löken i en pajform tillsammans med fetaost, tomater och oliver.
  3. Vispa äggen lätt i en bunke. Rör ner créme fraiche, mjölk och kryddor. Häll blandningen över grönsakerna i pajformen. Strö över riven ost.
  4. Ta fram pajdegen och sporra den i smala strimlor. Lägg dessa i ett gallermönster (eller efter egen fantasi) överst i pajformen.
  5. Pensla pajdegen med uppvispat ägg. Grädda i 225°C i mitten av ugnen tills den fått fin färg ca 30 min. Servera med en grönsallad av t ex salladsblad, tomat och gurka. SMAKLIG MÅLTID!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.