Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettfri (nästan) äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Nästan alla äppelkakor jag har sett innehåller minst 100 g smör, ofta mer. Det här gamla receptet som min mor ofta gjorde är kanongott och (nästan) fettfritt.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en låg form. Skala äpplena, skär dem i bitar och ta bort kärnhusen . Rör ihop socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och rör till en jämn, tjock smet. Häll smeten i formen och tryck ner äppelbitarna ganska tätt. Blanda kanel och socker i en kopp och sprid ut det på kakans yta. Ringla det flytande smöret över. Grädda i 225 grader 30-35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • catlover 20 september 2009

    Tack för ett gott recept på äppelkaka, jag tog Hermesetas i stället för socker för att få en ännu mer kalorifattigare variant. Kommer att göras flera gånger när suget sätter in.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.