Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettuccine Alfredo

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk pastarätt från Rom, definitivt inget för bantare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör och 1,5 dl grädde i en stor kastrull och koka upp på mellanvärme. Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 2 minuter eller tills den har tjocknat något.
  2. Koka under tiden upp saltat vatten och koka pastan i 2-3 minuter tills den är al dente (tuggmotstånd). Låt pastan rinna av noga i ett durkslag och häll sedan tillbaka den i kastrullen och häll över gräddsåsen.
  3. Blanda pastan med såsen på svag värme tills all pasta är ordentligt täckt av sås.
  4. Tillsätt resten av grädden tillsammans med osten, ärtorna, skinkan och muskot. Krydda frikostigt med salt och peppar. Hetta upp det försiktigt under omrörning.
  5. Servera med extra parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thoorbear 24 november 2008

    Mycket bra recept på Fettuccini Alfredo. Givetvis ingenting för bantare, som författaren också skriver, men definitivt något för en pasta-gourmet. Kom ihåg att salta och peppra ordentligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.