Klassisk pastarätt från Rom, definitivt inget för bantare!
Instruktioner
- Lägg smör och 1,5 dl grädde i en stor kastrull och koka upp på mellanvärme. Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 2 minuter eller tills den har tjocknat något.
- Koka under tiden upp saltat vatten och koka pastan i 2-3 minuter tills den är al dente (tuggmotstånd). Låt pastan rinna av noga i ett durkslag och häll sedan tillbaka den i kastrullen och häll över gräddsåsen.
- Blanda pastan med såsen på svag värme tills all pasta är ordentligt täckt av sås.
- Tillsätt resten av grädden tillsammans med osten, ärtorna, skinkan och muskot. Krydda frikostigt med salt och peppar. Hetta upp det försiktigt under omrörning.
- Servera med extra parmesan.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket bra recept på Fettuccini Alfredo. Givetvis ingenting för bantare, som författaren också skriver, men definitivt något för en pasta-gourmet. Kom ihåg att salta och peppra ordentligt.