Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fias köttfärslåda

(7 kommentarer)  
Fias köttfärslåda Fias köttfärslåda
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hade lite köttfärs över och var inte sugen på pasta och så hade jag potatismos över. Hade läst någonstans för länge sen att banan och köttfärs var en bra kombination så jag provade. Slängde i hop någonting och oj, oj, oj, vad gott det blev. Detta har jag absolut inte gjort för sista gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Koka tills de är klara ca 10-20 minuter.
  2. Under tiden skalar och hackar du löken. Stek den lätt tills den är mjuk. Ta upp löken och stek köttfärsen. Stek tills den är klar. Ha sedan i löken igen.
  3. Häll i de krossade tomaterna och fyll halva tomatburken med vatten och häll det i köttfärsen. Krydda. Låt småputtra i 10-15 minuter (det mesta av vätskan ska koka bort).
  4. Sätt ugnen på 200º.
  5. När potatisen är klar, häll av och mosa sönder potatisen med hjälp av elvispen. Tillsätt smör/margarin, mjölk och kryddor efter smak.
  6. Lägg köttfärsen i en smord ungsfast form. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Sedan klickar du ut potatismoset över alltihopa. Vispa upp ägget och pensla ovanpå potatismoset.
  7. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  8. Servera gärna med en krispig sallad.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • matcarra 16 april 2009

    Mmm ÄLSKAR den <3 Hur god som hälst

  • berggrenskan 22 april 2009

    Det här var verkligen gott. får en lite exotiskt smak av bananen. Bra alternativ när man fått köttfärssås över. Passade också jättebra i matlådan till lunch dagen efter.

  • Peko05 12 augusti 2009

    Supergott, barnen verkligen älskade detta!!! Superkul att hitta ett recept som är enkelt och blir så gott!!! Framförallt att barnen älskar maten!!!

  • annenanne 11 december 2009

    Denna skall provas idag! Min sambo och jag ville pröva någon ny maträtt idag :D Bra att det finns såna här receptsidor, fast man är restaurangkock så kommer man inte alltid på vad man skall laga :)

  • grassicats 18 januari 2010

    Väldigt gott och lättlagat. Omtyckt av hela familjen. TACK

  • LisaDahlberg 29 januari 2010

    Hej! Vad brukar DU krydda köttfärsen med? Ha det gott!

  • fiddili 29 januari 2010

    Det är olika men salt och peppar är väl standard... Sen kanske paprikapulver, caynne, lökpulver, tacosås eller vad som bara faller en in...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.