Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberrikt naanbröd

 
  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Grundreceptet på detta välsmakande Indien-inspirerade matbröd, är taget från Jan Hedhs bok "Bröd". Har experimenterat mig fram till en egen variant, med fler fiberrika ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördegen: Blanda samman rumsvarm yoghurt och jäst i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta till en lös deg. Arbeta degen 10 minuter (använd helst en degblandare eller tålig elvisp med krok). Täck bunken med en plastpåse och låt fördegen stå och jäsa i 3 timmar.
  2. Innan man gör steg 2 av degen dvs Bortgöringen, sätts ugnen på högsta värme, 275 grader C.
  3. Bortgöring:
  4. Rör ut jästen i det varma vattnet. Tillsätt därefter rumsvarm yoghurt. Häll blandningen i bunken med den jästa fördegen. Tillsätt därefter socker, honung, olja, mjöl och bakpulver. Arbeta degen i maskin först 10 minuter. Tillsätt sedan saltet och sesamfröna och arbeta degen 7 minuter till. Ta upp degen ur bunken och forma till en rund slät bulle. Smörj bunken med olja och lägg tillbaka degen. Täck bunken med plastpåse. Låt degen jäsa 30 minuter. Stöt ihop degen och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Stjälp upp degen på lätt mjölat underlag. Dela degen i 2 delar. Rulla försiktigt ut varje del till 2 långa längder. Dela upp varje längd i ca 8-10 bitar. Rulla bitarna lätt. Låt ligga och vila ca 10 minuter under bakduk. Vänd varje bit på båda sidor i lite mjöl. Kavla ut till 5 mm tjocka långa "tungor" och lägg ca 4- 5 st på varje bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30-45 minuter. Grädda bröden ca 3-5 minuter. Pensla dem lätt med lite mjukt margarin. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.