Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fibrexbullar á la viktväktarna

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Mycket nyttiga och goda bullar. Ett recept jag fått av viktväktarna för en del år sedan. 30 g= 1 B Fibrex är gjord av fiber från sockerbetan och innehåller hela 73% fiber. Fibrex är rikt på protein och fritt från gluten. Bidrar till att sänka det "farliga kolesterolet". Fibrex i baket ger inte bara brödet massor av extra fiber utan också längre hållbarhet och ett saftigare bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37* C.
  2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, fibrex, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
  3. Tag ut degen på mjölat bakbord. och arbeta den smidig. Dela degen i tre delar. Rulla längder av delarna och skär varje del i 8 bitar. Forma bitarna till avlånga bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåspapper. Pensla bullarna med vatten och strö över grahamsmjöl. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen 225*C i ca 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.