Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Figurbröd

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Kul och lite annorlunda

Ingredienser

Instruktioner

1. Smula jästen i en degskål. Värm mjölken ljummen och häll över. Rör tills jästen löst sig. 2. Tillsätt margarin, salt, sirap och fänkål. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. 3. Tag upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Kavla ut degen till ca 1 cm tjock platta och tag ut figurer med pepparkaksmått som läggs på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter. Pensla med ägg. Strö ev över sesam eller vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i 225° i 10-15 minuter. 4. Låt svalna på galler under duk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.