Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon- och mascarponepizza med prosciutto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda pizza med smak av mild mozzarella, söta fikon och salt prosciutto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör tills jästen löst sig. Rör ner salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en deg. Låt den jäsa i 60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn pizzabotten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred mascarpone i ett jämnt lager på och vik upp kanterna runt om.
  4. Skär mozzarella och fikon i skivor och fördela över. Strö över pinjenötter. Grädda i nedersta delen av ugnen i 20 minuter.
  5. Fördela prosciutto skivor och rucola på pizzan och krydda. Skär i bitar och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.