En underbart fräsch fruktdessert med ett läckert romskum.
Instruktioner
- Skär bort skalet från ananasen. Dela den och skär bort den hårda stocken i mitten.
Skär ananasen och fikonen i tunna skivor. Grovhacka nötterna.
Koka upp 1 dl grädde, mjölk och honung. Vispa samman rom och äggulor. Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter.
Vispa ner den varma gräddmjölken i äggsmeten. Ta upp och krama ur gelatinbladet. Rör ner det i krämen och låt kallna.
Grovhacka myntan straxt innan serveringen. Blanda med fruktskivor och nötter.
- Lägg upp på tallrikar eller ett serveringsfat.
- Vispa den återstående grädden. Mixa krämen med en stavmixer. Rör i den vispade grädden och servera till salladen.
Publicerat den
1 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar