Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonmarmelad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott till ostbrickan. På en del hotell, där jag jobbat,imponerar dem på sina gäster med hemmagjorda marmelader,här får Ni ett av mina många recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka fikonen grovt och blanda med övriga ingredienser i kastrull. Koka ihop och låt sjuda uner lock ca. 30 minuter eller tills marmeladen når 103-105 grader,testa med termometer. Rör under tiden om då och då. Häll den heta marmeladen i rena glasburkar, skruva på lock och ställ sedan burkarna upp och ner, så att vakuum bildas i burkarna.
  2. Tips! Om man byter ut råsocker mot muscovadosocker, får marmeladen en viss anissmak.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Wienna 3 november 2008

    Står här med datorn i köket och testar receptet! Håller mina tummar för ett bra resultat!

  • RoddanB 28 mars 2013

    En fantastic god marmalade helt klart. Men jag tror om man minskar på portvinet med 1 dl så blir den inte lika stark i smaken. Men det e klart en smak sak hos alla. Men den e värd att testas och den e kannon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.