Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonmarmelad

 
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg aprikoser och fikon i rikligt med kallt vatten. Låt ligga minst 8 timmar eller över natten.
  2. Häll av och spara 4 dl av blötläggningsvattnet. Hacka fikon och aprikoser. Sjud fikon och aprikoser med vattnet och citronsaft 20 minuter.
  3. Rör ner socker och kanelstängerna. Koka utan lock 15 minuter. Skumma då och då. Ta av från plattan och rör ner 1 flaska Certo. Rör någon minut. Ta upp kanelstängerna. Önskas starkare kanelsmak kan kanelstängerna följa med i burken. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.