Fikonpaj med mandel

Läcker paj med ljuvlig fyllning av mandlar och fikon.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 6

Gör så här

Skålla och skala mandeln. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna. Kör allt i matberedare tills det blir finfördelat.
Tillsätt mjöl, smör, socker och salt. Kör igen tills det blir smuligt. Häll i en blandningen av ägg och iskallt vatten.
Kör igen tills det blir en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma degen till en boll och tryck ut den i en smord form. degen räcker till en form som är 25 cm i diameter, men man kan förstås ha mindre.
Tryck upp på sidorna så att den är tunn och fin. Täck med plastfolie och stoppa in i frysen 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut pajen och pricka pajskalet med en gaffel.
Förgrädda skalet i 10-12 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.

Bred aprikosmarmelad över den förgräddade bottnen.
Skär bort stjälkarna på fikonen och halvera dem. Lägg i fikonen. Skålla mandeln och dela den på längden.

landa äggula, socker och mjölk. Pensla blandningen på de synliga delarna av kakan. Grädda i 25-30 minuter. Passa noga så att kanten inte blir bränd.

Servera pajen varm eller ljummen med vaniljglass eller turkisk yoghurt.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Sötmandel, Fänkålsfrön, Vetemjöl, Kallt smör, socker, Salt, Ägg, Vatten, Aprikosmarmelad, Fikon, Sötmandel, Äggula, Strösocker, Mjölk, Vaniljglass
Visningar:
329
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Fikonpaj recept
Fikonpaj med ch..
av tina62
över 2 månader
Figges fikonpaj
av Queenie
över 2 månader
Fikonpaj med ri
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.