Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonpaj med ricotta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Frasig bädd. En god smördegspaj med fikon, honung och ricotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina upp smördegen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta fikonen och halvera dem. Skölj timjan och skaka av vattnet. Ta bort bladen från stjälkarna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Kavla ut smördegen på en mjölad arbetsyta, dela på hälften.
  3. Placera ena halvan av degen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ricotta, honung, vaniljfrön och 2 äggulor och pensla degen med blandningen. Placera den andra smördegsdelen ovanpå. Vik upp den undre degen och gör en 1 cm bred kant på pajen och pensla med äggula.
  4. Lägg ut de halverade fikonen på degen och strö över timjan.
  5. Grädda i ugnen 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.