Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad filé i kryddig dubbelmarinad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Saftigt läckert som är lätt att förbereda. Servera med somrig potatissallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinad 1 i dubbla plastpåsar och lägg i filén. Snurra påsen så marinaden täcker filén. Marinera 1 tim.
  2. Stek filén i smör i en stekpanna 15 min till 70° innertemperatur. Späd gärna med lite vatten som den får småkoka i.
  3. Blanda marinad 2. Tvätta limen och riv skalet. Pressa ur saften. Strimla chilin. Finhacka rödlöken och plocka basilikabladen. Hacka hälften av bladen. Spara resten till garnering. Blanda oljan med lime, chili, rödlök, hackad basilika och honung.
  4. Skiva filén och lägg på ett fat. Häll över marinad 2. Strö över flingsalt och örter. Ställ fatet kallt ca 1 timme eller till servering. Garnera med limeklyftor och basilikablad. Servera köttet med potatis- eller pastasallad och ev med crème fraiche-sås med örter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sofiafroby 6 oktober 2011

    Jätte gott, alla gäster uppskattade köttet. Marinerade första omgången i 1 dygn och andra marinaden i ca 5 timmar. Helstekte filén i ugnen på 100 grader till 68 grader i innertemperatur. Fick ge ut receptet till gästerna och kommer absolut att bjuda på det igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.