Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filé á la Bertinoro

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gott grill recept, blir gott i ugnen också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en lång djup skåra i varje filé. Lägg baconskivorna i de uppsnittade filéerna. Lägg därefter i de hela basilikabladen och de soltorkade tomaterna. Linda med bomullsgarn så de uppskurna filéerna blir hela igen. Lägg dem i marinaden. Tips: Marinera filéerna i en stor fryspåse. Häll på marinaden, knyt igen påsen ordentligt och lägg den i kylskåpet. Vänd påsen några gånger. Marinera i minst 6 timmar.Ta sedan ut filéerna, låt dem rinna av och krydda dem därefter med vitpeppar.
  2. Grilla i ugn (250°C) i ca 30 minuter eller på träkolsgrill. Ta upp filéerna och låt dem ligga invirade i folie 10 minuter innan du skär upp. Serveras med potatis och gräddfilssås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.