Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filé i Marsalasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket uppskattad bjudrätt som antingen kan serveras till hasselbackspotatis eller mina favoriter Ugnsbakade Rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i skivor. Värnd dem i vetemjöl. Låt margarinet bli ljusbrunt i pannan. Stek i omgångar så att inte temperaturen sjunker för mycket i pannan. Stek köttet 2-3 min per sida. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Stek baconet i stekpannan och lägg över i grytan. Vispa ur pannan med vattnet. Tillsätt sky, kalvfond och marsalavin till grytan. Låt allt koka ihop någon minut. Koka inte för länge, kalvköttet får gärna vara lite rosa. Pröva dig fram med mängden kalvfond. Smaka av om det behövs mer salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.