Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filé med roséäpple

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna filé passar fint på buffébordet Servera den gärna tillsammans med en god potatisgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Putsa filén och krydda med salt och peppar. Bryn den runt om i smör. Stick in en köttermometer och stek klart i ugn tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas ganska tunt.
  3. Tvätta äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Stek äpple och lök i resten av smöret i 5 minuter.
  4. Krossa rosépepparn lätt och rör ner äpple- och lökblandningen tillsammans med repad rosmarin. Salta och peppra. Lägg äppel- och lökblandningen på och vid sidan om filén.
  5. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.