”Kreolskans gryta” har blivit en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här fyller jag fläskfilén med kryddig chorizo och serverar till ”Kreolskans” smakrika sås. Klyftpotatis passar bra till.
Instruktioner
- Ugn 200 °
- Putsa filén fri från senor och hinnor. Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Skär djupa skåror i köttet med cirka 1 centimeters mellanrum. Skiva chorizon tunt. Lägg ett par chorizoskivor och en rosmarinkvist i varje skåra. Lägg köttet i en smord ugnsfast form.
- Stek köttet i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
- Sås:
Strimla paprikan och fräs några minuter i smör.
- Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och rosmarin och koka upp.
Blanda i oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.
- Lycka till!
Publicerat den
27 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar