En god bjudningsrätt vid finare bjudningar t ex. nyår.
Med fördel om man förbereder grytan dagen innan.
Instruktioner
- Skär köttet i cm-tjocka skivor och dela dem eventuellt. Skär skinkan i små fina tärningar. Lägg kött och skinka i en skål. Skala och pressa över vitlöksklyftan. Blanda salt, peppar och övriga kryddor. Häll kryddblandningen över köttet och vänd runt. Låt stå en stund.
- Skala lökarna, ansa och skär svampen i bitar. Stek svamp och lök i lite matfett i en gryta, tills löken är mjuk och svampen fått färg. Ta upp alltsamman ur grytan.
- Lägg lite mer matfett i grytan och stek köttet tills det fått fin färg och är nätt och jämt genomstekt. Ta upp det.
- Häll vatten och vin i grytan. Tillsätt fond och tomatpuré. Koka skyn 5-10 minuter, tills den blir riktigt mustig i smaken. Smaksätt med gelé och salta och peppra om det behövs. Så här långt kan rätten förberedas.
- Lägg ner köttet i skyn. Tillsätt svamp och lök. Låt alltsammans hettas upp ganska snabbt. Garnera med några kvistar timjan. Servera med chévregratinerad potatis och sallad.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god gryta från Ica:s hemsida som jag tillagat flera gånger.