Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilet mignons med löjromsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Spännade blandningar

Ingredienser

Instruktioner

1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skala och koka lökarna i lätt saltat vatten 3-5 minuter så att de blir lagom mjuka. 2. Se till att filéskivorna är putsade från hinnor. När riset har 5 minuter kvar av sin koktid är det dags att hetta upp en stor stekpanna. Krydda filéerna under tiden. 3. Lägg smöret i pannan och låt det bli ordentligt brynt innan du lägger i feléerna. Stek dem hastigt på fortsatt hög värme kanppt 1 minut på varje sida. 4 Lägg upp filéerna på het tallrik eller fat och håll varmt under en bit folie. Tag pannan ett ögonblick från värmen och tillsätt vinet och lös upp buljongtärningen däri. Koka upp och tillsätt creme fraiche och koka såsen ett par minuter. 5. Smaka av såsen med att klippa i cirka halva asken med kryddkasse. Rör samtidigt i hälfen av löjrommen och smaka av om du ev behöver tillsätta några korn salt. 6. Rör slutligen ner en liten smörklick i vildriset. Lägg upp kött och ris på heta tallrikar och slå såsen omkring. Garnera med smålökarna och resten löjrom

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Strax40 14 augusti 2015

    Godaste mat jag ätit någonsin. Blandningen mellan oxfilén och löjromen är en smaksensation! Enkel att göra men väldigt fin att bjuda på!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.