Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filé med nobissås, bakad vitlök och potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé eller oxfilé serverad med bakade potatishalvor, bakade vitlökshalvor och Nobissås (rättat ugnstemperaturen)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Börja med såsen. Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Kyl med vatten och skala. Mixa eller vispa sönder ägget och blanda med vinäger och senap.
  3. Vispa ner oljan lite i taget till en tjock sås. (Med stavmixer mixas ägg, vinäger, senap och olja på en gång, det tar 10-20 sekunder).
  4. Blanda i créme fraiche och smaksätt med vitlök, peppar, salt och gräslök. Låt stå i kylen och mogna i smak.
  5. Lägg de oskalade vitlöks- och potatishalvorna på en ugnslångpanna, gärna med bakplåtspapper i botten.
  6. Pensla de skurna ytorna med lite olja och strö över salt och peppar.
  7. Baka i mitten av ugnen tills lök och potatis är mjuka, ca 30 minuter.
  8. Stek under tiden köttet. Putsa filén fri från senor och dela biten i 3-4 cm tjocka skivor.
  9. Stek bitarna i en stekpanna på ganska hög värme i smöret, 2-4 minuter per sida.
  10. Fläskfilén ska vara precis genomstekt, oxfilén kan vara röd, rosa eller lätt rosa inuti. Salta och peppra.
  11. Servera kött, sås, vitlök, potatis med avokado, sallad och svamp blandade med citron och lite flingsalt.
  12. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jrabbelino 12 oktober 2012

    verkar underbart gott,är tyvärr bortrest hela helgen men det kommer fler så dådmåste jag prova......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.