Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filébörsar med mozzarella

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Super gott

Ingredienser

Instruktioner

Dela kycklingfiléerna en gång på längden om de är stora. Gör ett snitt i varje med en vass kniv. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och mozzarellan i skivor. Fyll kycklingen med tomater och mozzarella. Vira en skinkskiva runt varje kycklingfilé. Om skinkskivorna är små, vira 1 1/2 skiva så att hela fyllningen täcks. Fäst med en tandpetare. Stek kycklingen i smör runtom i en stekpanna, så att de precis får färg. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en smord ungsfast form. Blanda vispgrädde, balsamvinäger, buljongtärning, vitlök och basilika i en kastrull. Koka ihop såsen någon minut. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen och stek allt i 225 grader i ca 12-15 minuter, lite beroende på hur stora kycklingfiléerna är. Garnera eventuellt kycklingen med färska örter. Serveras med klyftpotatis och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Saris 28 maj 2011

    Mycket gott!! Vi tog wokgrönsaker, som vi stekte o hade istället för potatis. Lite mer GI variant. Riktigt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.