Instruktioner
Dela kycklingfiléerna en gång på längden om de är stora. Gör ett snitt i varje med en vass kniv. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och mozzarellan i skivor. Fyll kycklingen med tomater och mozzarella.
Vira en skinkskiva runt varje kycklingfilé. Om skinkskivorna är små, vira 1 1/2 skiva så att hela fyllningen täcks. Fäst med en tandpetare.
Stek kycklingen i smör runtom i en stekpanna, så att de precis får färg. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en smord ungsfast form.
Blanda vispgrädde, balsamvinäger, buljongtärning, vitlök och basilika i en kastrull. Koka ihop såsen någon minut. Smaka av med salt.
Häll såsen över kycklingen och stek allt i 225 grader i ca 12-15 minuter, lite beroende på hur stora kycklingfiléerna är.
Garnera eventuellt kycklingen med färska örter. Serveras med klyftpotatis och sallad.
Mycket gott!! Vi tog wokgrönsaker, som vi stekte o hade istället för potatis. Lite mer GI variant. Riktigt gott!