Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filégryta med banan och paprika

 
Filégryta med banan och paprika Filégryta med banan och paprika
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tips! Filén kan bytas mot bogfläsk och grädden mot 3% mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i bitar och bryn den i lite smör eller margarin. Salta och peppra.
  2. Ta upp filébitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Finhacka och varva bananer, paprika och purjo över köttet.
  4. Fräsk curry och paprikapulver i lite smör. Tillsätt vetemjöl och späd med vatten och kalvfond. Tillsätt paprikaost och grädde.
  5. Låt det hela koka upp under omrörning några minuter.
  6. Smaka av och tillsätt mera kryddor om du tycker det behövs.
  7. Häll såsen över köttet och gratinera i 200 grader cirka 30 minuter.
  8. Servera med ris och en god grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.