Filmjölksbröd för bakmaskin

Ett bra grundrecept för bakmaskin på ett saftigt bröd baserat på filmjölk. Variera med t.ex. 5 söderklippta fikon, en dl valnötter eller en matsked linfrön eller olika mjölsorter. Vill man göra det grövre så kan man tillsätta hela eller sönderklippt korn som vetekorn, dinkelkorn etc. Vill du ha ett ljusare bröd så byter du ut fullkornsmjölet mot siktat vetemjöl. Mängden filmjölk är densamma så länge du inte tillsätter något som suger åt sig vätska.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bakmaskin, bröd, mjöl, mjölk

Ingredienser

350 g dinkelmjöl fullkorn
350 g filmjölk
1 tsk torrjäst
1 msk hela kummin
½ tsk salt

Betyg (0 röster)
Antal personer
en 500 g
Visningar:
5062
Sparat:
104

Gör så här

Mät upp ingredienserna i bakmaskinens behållare, om du fördröjer bakningen (t.ex. till morgonen efter) så se som vanligt till att jästen inte kommer i kontakt med vätskan.
På min maskin så kör jag på fullkornsprogrammet och ställer in brödstorlek 500 g.
Brödet står sig bra och blir faktisk ännu godare dagen efter, om man kan hålla sig.

LIKNANDE RECEPT

Filmjölksbröd recept
av Amika
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av Josses
över 2 månader
av gummsen
över 2 månader
av gummsen
över 2 månader
av meet
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.