Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölkslimpa med morötter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Brödet behöver inte jäsa och är fyllt med nyttiga fibrer och frön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop solros-, lin- och sesamfrön, rågkross, bikarbonat och salt i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en kladdig deg.
  3. Fördela degen i två limpformar, ca 1½ liter, med bakplåtspapper. Strö över lite fiberhavregryn. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1½ timme. Låt dem svalna i formarna. Linda in limporna i handdukar och låt dem ligga i några timmar innan du skär upp dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.