Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksbröd

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett mycket gott och nyttigt bröd, med lite lägre kalori innehåll än många andra bröd, tack vare filmjölken. Man kan även ha i torkad frukt om man vill ha lite variering. Recept omgjord version av Lindahls recept på yoghurtbröd. Satsen räcker till 1 stort eller 2 mindre brödlimpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Blanda i saltet, filmjölken, grynen och mjölet, arbeta till en smidig deg. Forma till en stor eller två mindre limpor, lägg på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa under en bakduk i 45 minuter.
  2. Skär lite skåror i brödet, pensla med vispat ägg och strössla över fröna. Grädda i ugnen i 45-60 minuter i 175 grader. Låt svalna på ett bakgaller.
  3. Hela satsen: Kcal: 1500 Kolhydrater: 271 g Protein: 65 g Fett: 18 g

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.