- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Eget påhitt som gjorde kanonsuccé.
Instruktioner
- Dela filéerna i bitar (ca. 2x2 cm), hacka lök och svamp i ganska stora bitar och finhacka baconet. Skär chorizon i halva slantar.
- Börja med att knapersteka det finhackade baconet. Använd därefter baconfettet för att bryna filébitarna. Lägg över i en stor stekgryta.
- Bryn lök och svamp tills mesta vätskan i svampen är borta. Lägg ner korven och slå över grädde och mjölk. Pressa i vitlöken och lägg i buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter.
- Slå över allt till grytan med kött. Smaka av grytan med resten av kryddorna.
Servera med kokt potatis och en sallad.
- Smaklig måltid!!!
Publicerat den
9 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blir den mycket stark
Nej, vi tyckte inte det iallafall, men börja med bara 2-3 klyftor vitlök om du vill vara säker. Det kan ju skilja mycket i storlek och styrka när det gäller vitlök, men den jag använde var nog ganska normal... :-)
Kan man använda kyckling istället för fläskfilé? Marie
Det går säkert bra att använda kyckling istället... :-)
JÄTTEGOTT!! Tack Wildlife
Kanongott, jag använde kycklingfilé och det gick också jättebra.
Mycket god! Kan rekommenderas^_^
Väldigt gott! Bjöd på detta med kyckling i st f filé, bjöd hem kompisar. Alla åt - massor! Serverade ris till. Yummie, yummie!
Det här var gott. Jag använde kycklingfilé. Uteslöt svampen sen redde jag med maizena. Serverade med ris. Ja, blev kanongott helt enkelt.
Super gott. klar 5
Absolut en stark 5a!! Tack för receptet =)
En klar favorit, kommer att göras ofta!
Så jäkla kul att se att så många gillar denna rätt ;) Tack för alla fina kommentarer och nu är det 1199 som sparat receptet. Den 1200'e ska jag bjuda på denna rätt om den personen kommer hit! ;D
Kanongott !! Klar fullpoängare :)
Kanongott !! Klar fullpoängare :)
Kanongott !! Klar fullpoängare :)
Kanongott !! Klar fullpoängare :)
Tack för bra recept !1
Jättegott! Alltid jubel när denna rätt kommer på bordet
Tack för ett bra recept, jätte gött :)
Jättegott, kommer att göras igen!