Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin apelsintårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Med apelsingul kräm på tunna mandelbottnar och garnering av syltat apelsinskal gör du en verkligt god tårta. Bjud tårtan till kaffe eller som dessert med färska bär eller frukt och en liten gräddklick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Lägg mandelmassan i en skål och rör ned en äggvita i taget under kraftig omrörning.
  2. Rita 3 cirklar, ca 24 cm i diameter, på var sitt bakplåtspapper. Bred ut 1/3 av smeten på varje bakpapper så jämnt och fint som möjligt. Grädda i 175° ca 15 minuter. Lossa papperet genast, pensla med kallt vatten om det inte vill lossna. Låt bottnarna kallna.
  3. Lägg äggulor och socker i en rostfri kastrull. Tillsätt vispgrädde, rivet apelsinskal och apelsinsaft. Låt allt sjuda upp under ständig, kraftig omrörning med spiralvisp till en tjock och pösig kräm.
  4. Häll upp krämen i en skål. Låt den svalna något. Tillsätt smöret i klickar samt Cointreau under vispning. Låt krämen bli kall. Bred den sedan över mandelbottnarna. Garnera med små spetsiga blad eller strimlor av syltat apelsinskal.
  5. Täck över och förvara tårtan kallt 3-4 timmar eller längre. Garnera ev med citronmeliss. Servera med färsk frukt och mjukvispad grädde.
  6. Tips: Byt ut syltat apelsinskal mot flisad eller flagad rostad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.