Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin blomskinklåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig gratäng med blomkål, skinka, gröna oliver och riven, lagrad ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Dela blomkålen i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten) ca 10 min. Häll av vattnet.
  3. Skär skinkan i små tärningar. Hacka oliverna. Lägg blomkålsbuketterna i en ugnssäker form. Strö över skinka och oliver. Blanda grädde, potatismjöl och ost. Häll blandningen över blomkålen. Gratinera i ugnen 10-15 min.
  4. Servera med bröd. Går bra att djupfrysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.