Ljuvliga smakkombinationer med skogens guldkorn. Riktigt lyxig festrätt som går snabbt att göra.
Instruktioner
- Blötlägg svampen i ett par timmar. Värm grädde, crème fraiche och viltfond och låt koka ihop något. Krossa enbären. Smaka av såsen med enbär, salt och peppar.
- Skala potatis, morötter och palsternackor och skär till tunna stickor. Stek dem i smör tills de fått fin färg och börjar bli mjuka. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Putsa köttet och gnid in det med finhackad timjan, salt och peppar. Stek köttet i smör runtom så att det får fin färg. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 60 grader. Låt vila under folie i 10 minuter innan det skärs upp.
- Häll av svampen. Fräs svamp och finhackad schalottenlök i smör. Värm potatis- och rotfruktsstickorna i ugnen och såsen på spisen.
- Skär upp köttet och servera med sås, potatis, svamp och rotfruktsstickor. Dekorera gärna med timjan och lingon.
Publicerat den
10 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar