Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin gratäng med fläskfilé

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig fläskfilégratäng full med säsongens härliga grönsaker! Gratängen går att förbereda i god tid och förvaras övertäckt i kyl. Strö över osten strax före gratineringen och sätt in den i ugnen när gästerna kommer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skiva filén i centimetertjocka skivor. Hacka löken. Skär paprikan, moroten och zucchinin i fina stavar. Hetta upp en matsked vardera av smör och olja i en stor stekpanna. Bryn fläskfiléskivorna hastigt på båda sidor i omgångar.
  3. Diska ur stekpannan och hetta upp ytterligare en matsked smör i den. Stek grönsakerna och löken på svag värme utan att det tar färg. Pressa i vitlöksklyftorna och vänd runt.
  4. Smula över buljongtärningen. Blanda i konjak, vin och crème fraiche. Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Smörj en ugnsfast form. Bred ut riset i botten. Lägg ut fläskfiléskivorna över. Häll över grönsakssåsen och täck med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Thailands 31 mars 2012

    Vilken god gratäng! Jag hoppade över riset, hade en god sallad till istället. Jättegott! Den ska jag bjuda på fler gånger. Tack!

  • axi 25 april 2012

    Det var en riktigt mumsig gratäng.

  • MATMARK 24 oktober 2012

    Absolut ingen höjdare! Omständig att göra och inte särskilt god..

  • Nurse65 12 november 2012

    Jättegod har bjudit på denna ett par ggr lika uppskattad varje gång, inte alls jobbig att tillaga

  • Lisabeertje 2 juli 2015

    Åt detta utan att göra en gratäng. Det blev riktigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.