Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina chokladkakor

 
Skriv ut

Hemlagade klappar.... Mördeg smaksatt med nötter och choklad är basen i de här små kakorna som är som de finaste chokladpraliner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka nötterna fint i matberedare eller mal dem i mandelkvarn.
  2. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp, tillsätt äggulan. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl genom en sil. Vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop smulorna i bunken med handen.
  3. Ta upp degen på bänken. Rulla till en rulle, cirka 3-4 cm i diameter. Lägg rullen i kylskåpet i minst en timme.
  4. Sätt ugnen på 175˚C.
  5. Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna kallna helt på plåten.
  6. Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikrougnen. Bre ut lite smält choklad på varje kaka med en tesked.
  7. Dekorera med nötter och russin. Låt chokladen stelna i rumstemperatur. Förvara kakorna i en burk i kylskåpet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.