- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Fantastisk smakrik GI-fiskrätt med underbara smakkombinationer. Man vill ha mer!
Instruktioner
- Tina fisken om den varit fryst. Värm ugnen till 200 grader.
Lägg fisken i en oljesmord form, lägg på aluminiumfolie över formen och ställ in fisken i ugnen, låt koka under folien i 20 minuter.
- Skölj spenaten om den är färsk, skölj också purjolöken och skär den i slantar. Skär squashen i halvmånar. Smält margarin i en stekpanna, lägg ner squashen och låt fräsa 1½ minut, lägg ner purjon och låt steka ytterligare någon minut. Rör slutligen ner spenaten, låt den sjunka ihop och bli mjuk. Salta och peppra.
- Ta ut fisken från ugnen, öka ugnstemperaturen till 225 grader. Ta upp fisken ur formen och slå av det spad som bildats. Lägg spenatblandningen i formen och placera fisken ovanpå. Krydda med lite salt och peppar. Bred på peston över fisken och strö osten över, skiva tomaterna och placera på osten. Strö sist över pinjenötterna och gratinera rätten 10-15 minuter, eller tills osten smält och rätten fått fin färg.
Publicerat den
26 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den här till middag igår, blev väldigt god! Funkade även bra i dagens matlåda! Tack för ett bra recept!
För riktigt GI ska det väl vara smör istället för margarin...
Supergod fiskrätt! Den får 4 stjärnor av mig.
Jättegott! Detta kommer jag att göra många fler gånger.
Helt okej fiskrätt, goda smaker.