Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina fluffiga pannkakor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är resultatet av många års blandande av pannkakssmetar. De blir bäst i en liten stekpanna, gärna inte mer än 21 cm i diameter. Under gräddningen kan de anta formen av en sufflé eller blinier. De här pannkakorna ska enbart stekas med smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på stekpannan och lägg en stor klick smör i densamma. Blanda alla ingredienserna i en bunke med elvisp eller vispa hårt med handvisp. Alla ingredienserna måste vara ordentligt blandade och smeten jämn och fin. Ju tjockare och kletigare desto bättre men den får inte bli för tjock. Lägg i det smälta smöret och låt stå på svällning i minst 30 minuter. Stäng av spisen.
  2. Sätt sen på stekpannan igen och lägg åter en klick smör i pannan och låt smälta. När smöret är gyllenbrunt är det bara att försiktigt hälla i smeten. Det behövs egentligen inte men en liten klick smör mellan varje pannkaka gör den godare. Serveras med vispad grädde, sylt, glass och/eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.