- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det här är resultatet av många års blandande av pannkakssmetar. De blir bäst i en liten stekpanna, gärna inte mer än 21 cm i diameter. Under gräddningen kan de anta formen av en sufflé eller blinier. De här pannkakorna ska enbart stekas med smör.
Instruktioner
- Sätt på stekpannan och lägg en stor klick smör i densamma. Blanda alla ingredienserna i en bunke med elvisp eller vispa hårt med handvisp. Alla ingredienserna måste vara ordentligt blandade och smeten jämn och fin. Ju tjockare och kletigare desto bättre men den får inte bli för tjock. Lägg i det smälta smöret och låt stå på svällning i minst 30 minuter. Stäng av spisen.
- Sätt sen på stekpannan igen och lägg åter en klick smör i pannan och låt smälta. När smöret är gyllenbrunt är det bara att försiktigt hälla i smeten. Det behövs egentligen inte men en liten klick smör mellan varje pannkaka gör den godare. Serveras med vispad grädde, sylt, glass och/eller bär.
Publicerat den
7 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar