Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina mandelkakan

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket lättbakad och god mandelkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Smält smöret och blanda med mandelmassa, ägg och bakpulver . Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 40 min. Täck med folie mot slutet om kakan verkar bli för mörk. Låt svalna helt på galler. Smält nougatmassan över varmt vattenbad. Rör i konjak eller whisky. Bred massan över kakan och på sidorna. Rosta flagad mandel i en torr stekpanna och låt svalna. Strö ut över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.