En gammeldax söndagsstek. Här i gott sällskap med fina rotfrukter och en mustig sky.
Instruktioner
- Blanda salt, peppar och vetemjöl. Gnid in steken med blandningen. Bryn den runt om så den får fin färg. Lägg ner köttet i den genomfuktade lergrytan. Skär rotfrukterna och löken i grova bitar och lägg runt om. Häll på buljongen och strö på timjan. Lägg på locket och ställ in i kall ugn, sätt ugnen på 225° och låt stå i 2 timmar. Skär köttet i tunna skivor. Servera med kokt potatis sky och gröna bönor.
- Bra att veta om lergryta: Blötlägg den 4-5 timmar. Sätt aldrig kall gryta i varm ugn.
Publicerat den
8 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna med benfri kotlett och det blev kanongott!!!! Älskar lergryta, det är smidigt, lätt och gott!