Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina söndagssteken

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammeldax söndagsstek. Här i gott sällskap med fina rotfrukter och en mustig sky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt, peppar och vetemjöl. Gnid in steken med blandningen. Bryn den runt om så den får fin färg. Lägg ner köttet i den genomfuktade lergrytan. Skär rotfrukterna och löken i grova bitar och lägg runt om. Häll på buljongen och strö på timjan. Lägg på locket och ställ in i kall ugn, sätt ugnen på 225° och låt stå i 2 timmar. Skär köttet i tunna skivor. Servera med kokt potatis sky och gröna bönor.
  2. Bra att veta om lergryta: Blötlägg den 4-5 timmar. Sätt aldrig kall gryta i varm ugn.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 2 oktober 2011

    Gjorde denna med benfri kotlett och det blev kanongott!!!! Älskar lergryta, det är smidigt, lätt och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.