Goda släta långjästa bullar som passar utmärkt till semlor.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
många som sparar mitt recept...men inga kommentarer...vad tycker ni?
Testade på att göra bullarna i dag. Fina släta bullar det kan man helt klart säga att de blev. Även goda men jag vet inte hur du tänkt när du skrivit receptet då jag fick använda mig av 6 dl mer vetemjöl än du hade skrivit att man skulle ha. Du hade även inte skrivit ut om man skulle använd sig av smält eller ex rumsvarmt smör. Jag antog att det va de gamla vanliga smälta smöret man brukar ha till bullar :).
Alla ingredienserna ska vara kalla när du lägger dom i assistenten, även smöret. Degen kommer att vara lös i början, men allt eftersom tiden går kommer det att bli en deg. När degen jäst färdigt väger du degen och delar den i 12 bitar. Tycker du det är svårt att rundriva dom kan du använda lite mjöl på händerna. Det är hemligheten med att få konditoribullar som är jättegoda. Ett tips är att väga alla ingredienser.
Tar alltid fram detta recept när det är dags att göra semmlor! Världens godaste semmeldeg!