Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finas släta bullar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda släta långjästa bullar som passar utmärkt till semlor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i den kalla mjölken. Lägg i övriga ingredienser. Knåda degen i 15 minuter i assistenten. Jäs degen i 2 timmar.
  2. Dela degen i 12 bitar. Rundriv till fina bullar. Jäs bullarna under bakduk i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250°. Ställ in plåten och sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i 8 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg medans dom är varma. Smaklig spis.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • fina21 4 mars 2011

    många som sparar mitt recept...men inga kommentarer...vad tycker ni?

  • bernhardsson81 5 mars 2011

    Testade på att göra bullarna i dag. Fina släta bullar det kan man helt klart säga att de blev. Även goda men jag vet inte hur du tänkt när du skrivit receptet då jag fick använda mig av 6 dl mer vetemjöl än du hade skrivit att man skulle ha. Du hade även inte skrivit ut om man skulle använd sig av smält eller ex rumsvarmt smör. Jag antog att det va de gamla vanliga smälta smöret man brukar ha till bullar :).

  • fina21 6 mars 2011

    Alla ingredienserna ska vara kalla när du lägger dom i assistenten, även smöret. Degen kommer att vara lös i början, men allt eftersom tiden går kommer det att bli en deg. När degen jäst färdigt väger du degen och delar den i 12 bitar. Tycker du det är svårt att rundriva dom kan du använda lite mjöl på händerna. Det är hemligheten med att få konditoribullar som är jättegoda. Ett tips är att väga alla ingredienser.

  • SussieS 23 februari 2017

    Tar alltid fram detta recept när det är dags att göra semmlor! Världens godaste semmeldeg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.